Caniche-ul este o rasa agila, atletica si gratioasa. Este considerata a fi una dintre cele mai intuitive, atente si inteligente rase. Plin de viaţă şi jucăuş,caniche-ul are un simţ extraordinar al umorului si o adevarata dragoste de viaţă. Poodles sunt o rasă de distincţie, eleganţă şi demnitate.
30 MAI 2010 - PICHETAREA PRIMARIEI BRAILA , datorita nepasarii privind cainii comunitari !
Proteste la Primarie impotriva nepasarii lui Aurel Simonescu fata de problema maidanezilor !!!
- a determina membrii Camerei Deputatilor sa voteze legea sterilizarii (PLx912/2007), adoptata in unanimitate de catre Senatul Romaniei in decembrie 2007 si care treneaza in Camera Deputatilor din ianuarie 2008
- a protesta impotriva amendamentelor depuse de prefectul Capitalei la proiect, fara a avea calitatea legala
- in ce priveste situatia din mun. Braila, incetarea contractului dintre Primaria Braila si APAM Horez, incetarea actiunilor ilegale de maltratare si ucidere a ciinilor, incetarea abuzurilor si actiunilor de terorizare de catre angajatii acestei ONG, care au fost semnalate in permanenta de braileni. Avem materiale filmate chiar de iubitori de animale care dovedesc aceste abuzuri, la care participa si angajati ai unor institutii, si pe care le vom face publice. Contractul primariei cu APAM Horez expira in august 2010 si exista semnale ca primaria intentioneaza prelungirea contractului sau cumpararea cu bani publici a afacerii Horez. Asa-zisul adapost este oricum construit cu bani publici, şi nu cu banii asociatiei, asa cum prevedea caietul de sarcini la momentul concesionarii serviciului, conform hotararii CLM Braila.
ONG APAM Horez a omorit circa 10.000 de caini si a incasat de la primarie circa 500.000 euro in 4 ani, fiecare an de concesiune incheindu-l cu profit. Ca exemplu, profitul APAM Horez (organizatie non-profit finantata din bani publici) in 2008 a fost de aproape 1 mld de lei vechi! Aceasta in conditiile in care primaria Braila a refuzat in nenumarate rinduri programul gratuit de sterilizare si vaccinare antirabica a ciinilor fara stapin propus de Vier-Pfoten. Exista mai multe plingeri penale ale iubitorilor de animale impreuna cu organizatiile de protectie a animalelor depuse inca din 2009, privind cruzimi fata de animale, uciderea cu intentie a animalelor, abuz in serviciu, infractiuni economico-financiare, inselaciune, incalcarea drepturilor cetatenilor, care deocamdata sint blocate la politie si parchet, din motive necunoscute noua.
Dorim sa reamintim dlui primar al Brailei ca legea 9/2008 pe care a votat-o in calitate de senator interzice uciderea cu intentie a animalelor, iar APAM Horez, numai in 2009, a omorit si i-au murit in adapost toti ciinii ridicati, adica peste 2500 de ciini, si aceste actiuni ilegale continua, cu aprobarea primarului.
Au manifestat 70 de iubitori de animale si membri ai unor organizatii de protectie a animalelor.
S-a strigat: Jos Horez, Afara cu Horez, Ne-ati mintit, Sterilizare, Vrem respect !
Protestele vor fi reluate, avand convingerea ca tot mai multi iubitori de animale se vor alatura la urmatoarele actiuni. Intelegem ca este criza, insa efectele le resimt doar cetatenii, pensionarii, nu si profitorii afacerilor pe bani publici.
Solicitam pe aceasta cale reprezentantilor Brailei in Camera Deputatilor si Senat sa se sesizeze in legatura cu aceasta situatie si sa puna capat afacerii Horez", se precizeaza in memoriul semnat de Daniela Dragomir, reprezentant zonal Braila al FRPCA.
Zambete canine !
Într-o zi, Tache se hotărăşte să-i facă o vizită prietenului său, Mache.
Ajungând la casa acestuia, vede o placă mare la poartă: “Câine rău ! Intraţi pe propria răspundere ! Mai aveţi timp să vă răzgândiţi !”.
Uşor intimidat, intră în curte. De câine, nici urmă. La uşa casei vede altă placă: “CÂINE RĂU ! Dacă ţineţi la viaţă, opriţi-vă acum !”.
Speriat de-a binelea, deschide uşor uşa şi păşeşte în hol, unde îl întâmpină amicul Mache.
Într-un colţ, un câine apatic.
- Salut, Mache ! Dar ce-i cu toate avertismentele astea, văd că dulăul tău zace cât se poate de pasiv. Parcă ziceai că-i rău !
- E rău, e foarte rău, răspunde Mache, dar se consumă în el.
**************
- De vânzare-i câinele ăsta, bade ?
- De vânzare...
- E de rasa pură ?
- Pură...
- Are şi arbore genealogic ?
- N-are nevoie, se foloseşte de orice arbore.
- Da' cum îl cheamă ?
- D'apoi cum să-l cheme ? Câine.
******************
La doctor:
- Domnule doctor, câinele meu nu are nas !
- Şi cum miroase ?
- Îngrozitor !
******************
Un domn mergând pe stradă vede o doamnă ţinând un câine în braţe şi mângâindu-l.
- Ce n-aş da să fiu eu în locul câinelui !...
- Nu ţi-aş dori, îl duc la castrat.
***********************
- Ce obţii dacă încrucişezi un câine cu o girafă ?
- Un animal care latră la avioanele ce zboară la altitudine joasă.
ALMA - 30 mai - vaccin-uri si zgarda noua !
30 MAI …
Nu , nu are probleme , ci pentru vaccin .
I s-a administrat o doza de ADENOVIRUS TYPE-2 , bun pentru prevenirea parainfluienta si parvovirus. Mai multe despre acest vaccin , puteti gasi aici : http://www.pfizerah.com/PAHimages/compliance_pdfs/US_EN_V5_compliance.pdf.
Este in format PDF.Este un produs Vanguard Plus 5 , ce contine :
- tulpini atenuate ale bolii Carré (CD) virus, adenovirus canin-2 (CAV-2), parvovirus canin (CPV) şi parainfluenza canin (IPC) virus canin înmulţite pe o linie de celule stabilite.
- Componentele liofilizate sunt rehidratate cu un diluant steril.
- PLUS în VANGUARD PLUS vaccinuri se referă la mare titru, low-pasaj parvovirus canin (CPV) componente, care prevede imunogenicitate a adăugat că poate suprascrie niveluri semnificative de anticorpi materni CPV în căţei vârsta de 6 săptămâni sau mai mari.
- Toate vaccinurile VANGUARD PLUS conţine o tulpină atenuată de adenovirus canin-2 (CAV-2), care protejeaza impotriva CAV-2 boli respiratorii şi împotriva hepatitei canin infecţioase (CIA) cauzate de strâns legate de adenovirus canin-1 (CAV-1). Componenta CAV-2 oferă această protecţie dublă, fără a provoca efecte adverse postvaccination (uveită şi opacitatea corneei), uneori asociate cu convenţionale CAV-1 vaccinuri.
Cel de-al doilea este LEPTOSPIRA CANICOLA , bun pentru prevenirea gastroenteritei
(http://www.righthealth.com/topic/Gastroenteritis?p=clinkl&as=clink2&ac=1437 ) si
efritei interstitiale . Este un produs Pfizer (http://www.pfizer.com/home/).
Tot azi , deoarece ne-au disperat capusele , am preferat - in locul pipetelor antideparazitare si a altor produse din gama antideparazitarii externe - o zgarda pentru caini de talie mica , produsa de BAYER .
KILTIX este o zgarda de 35 cm (talie mica) ce contine propoxur 1.25 g si flumethrin 0.28 g.
· Este buna pentru pentru prevenirea si tratamentul impotriva capuselor ( Ixodes ricinus, Ripicephalus sanguineus)
· Perfecta pentru prevenirea si tratamentul impotriva puricilor (Ctenocephalides spp.).
· Durata de actiune a zgarzii este de pana la 6 luni.
Mihai Isvoranu , medicul veterinar , ne-a spus ca ocazional poate aparea un prurit usor in zona gatului care dispare in cateva zile.
Oricum , am inteles ca nu se foloseste la animalele cu leziuni ale pielii , la animalele bolnave sau in convalescenta , la catei sub varsta de 3 luni si la animalele in lactatie.
PERUSII - colivie , mancare , apa ...
Dintre toate rasele de papagali cei mai des intalniti in casele noastre sunt perusii. De aceea l-am ales pentru o scurta prezentare a "regulilor" de ingrijire.Dar si datorita faptului ca detinem , pe langa Alma , si doi perusi :KOKO si POLLY...
Colivia
In primul rand pe fundul coliviei se pune nisip dezinfectat (spalat si ars pe o tabla pe flacara la aragaz) iar peste nisip se pun coji de oua sfaramate, uscate. Se schimba zilnic apa din eprubeta iar cel putin o data pe saptamana se va pune in apa impermanganat de potasiu (pana la o culoare roz deschis).
Colivia papagalului trebuie sa fie destul de mare incatinauntru sa incapa doi papagali. Spatiul este foarteimportant pentru acesta,ca sa poata zbura dintr-o parte intr-altaa coliviei.
Se pune nisip ars si dezinfectat, deoarece pasarile au obiceiul sa inghita nisip si pietricele mici pentru a-si facilita digestia. Arderea nisipului in acest scop se poate face intr-o tava, pe aragaz. Deasupra nisipului se vor presara coji de oua zdrobite si uscate, pentru ca perusul sa aiba la dispozitie o importanta sursa de calciu.
Ca orice pasare, papagalul in natura se aseaza pe diferite craci.In colivie, intrucat nu exista craci, vom pune doua bete preferabil din lemn (sau plastic, daca nu avem din lemn) pe care perusul se poate sprijini.
Nota - nu folositi lemn de cires - este toxic pentru majoritatea pasarilor! Unul din bete se va asezain partea de sus a coliviei, langa recipientul cu apa iar celalat in partea de jos, pentru ca papagalii sa aiba accesla castronelele cu mancare.
Pe unul din peretii coliviei,langa batul din partea de sus, puteti aseza o oglinda iar in cealalta parte, intr-un suport,un os de sepie.
In colivie se mai agata si un leagan,pentru ca papagalul sa se dea in el.
Mancarea de baza este meiul, iar pe langa mei se mai pune in mancare glant si dughie. Perusul mai mananca si alte seminte ca: ovaz si floarea soarelui. Pe langa seminte se mai da de mancare miez de paine, mamaliga, branza dulce si cartof fiert.
Ca fructe si verdeata i se poate da mar, banana, patrunjel verde si papadie (sa fie curate fara apa pe ele pentru ca daca verdeata are apa pe frunze produce diaree).
Se mai pregateste un amestec numit hrana moale, care se face dintr-un ou fiert tare, sfaramat cat mai marunt, de obicei cu o furculita, un morcov dat prin razatoarea cea mai marunta, care se amesteca, cu 2-3 lingurite de pesmet (poate sa fie si gris sau malai) si se mai pune 2-3 varfuri de cutit de praf de coaja de ou facut la rasnita de cafea. Acesta se adauga pentru ca, contine calciu. Amestecul de hrana moale se tine la frigider si i se da intr-un capacel (se da la temperatura camerei).
In fotografii , perusii nostrii , KOKO si POLLY !
Cainii la scoala - zambete !
Trei câini voiau să dea la facultate. Vine un al patrulea:
- Bă, unde mergeţi ?
- Să dăm la facultate.
- Da ? Unde ?
Primul:
- Eu la Medicină.
- Păi de ce ?, întreabă al patrulea.
- Acolo e un os de ros !
- Iar eu la Drept, spune al doilea.
- De ce ?
- Acolo e de lătrat !
- Bun, şi tu ?
- Eu la Informatică Economică.
- Ca ce chestie ?
- Acolo e viaţă de câine.
************************************
Un câine se întoarce de la şcoala de dresaj. Pe drum îşi întâlneşte un prieten care îl întreabă:
- Cum a fost la şcoală ?
- Am învăţat o limbă străină.
- Care ? Spune-mi-o şi mie.
- Miau !
**********************************************
- Care e asemănarea dintre câine şi inginer ?
- Amândoi au priviri inteligente, dar nici unul nu ştie să se exprime.
****************************
PS :
Vând câine de talie mare. Mănâncă orice şi îi plac foarte mult copiii !
FOTO : ALMA
HOTUL SI CAINELE DE PAZA !
Un hoţ intră într-o casă şi începe să fure. Fură el cât fură şi aude o voce:
- Iisus te priveşte !
Se uită el în jur, nu vede nimic. Mai fură cât fură şi iar aude aceeaşi voce. Se uită mai bine, vede un papagal care-i zice:
- Eu sunt Moise, iar Iisus te priveşte !
- Ce imbecil îşi botează papagalul Moise ?
- Acelaşi imbecil care-şi botează dobermannul Iisus.
************************
Un câine de pază îşi întreabă colegul:
- Tu nu auzi ceva ?
- Ba da !
- Şi de ce nu latri ?
- Păi atunci nu mai aud nimic.
*******************************
Un om intră în curtea unui prieten. Bate la uşă şi iese câinele. Se ridică în două picioare:
- Stăpânul nu este acasă !
Omul, de spaima, leşină.
După un timp se ridică şi-l întreabă pe câine:
- Dacă eşti câine, nu ar trebui să latri ?
La care câinele:
- Ba da, dar nu am vrut să te sperii...
SCRISOAREA CAINELUI CATRE STAPANUL SAU SI AL PISICII
Drag stapan ,
Deoarece ai inteles ca nu prea convetuiesc bine cu pisica si tot timpul te plangi de toaleta murdara , m-am gandit a iti scrie. Nu de alta , insa eu imi fac ale mele nevoi afara !
Asadar , uite cum vad eu toaleta casei impecabilă în 10 paşi:
1. Ridică cele două capace ale toaletei şi toarnă în bazin 1/8 cană de şampon pentru animale de companie.
2. Prinde pisoiul şi mângâie-l liniştitor în timp ce-l duci către baie.
3. Atenţie ! Cu o singură mişcare, pune pisoiul în toaletă şi închide cele două capace. Fii pregătit să te aşezi pe capac.
4. Pisoiul începe să se agite şi face mulţi clăbuci. Nu lua în seamă zgomotele care răzbat prin capacele toaletei, pisoiului chiar îi place foarte mult să te ajute.
5. Trage apa de trei sau patru ori. Această acţiune provoacă fenomenul de spălare Turbo şi clătire.
6. Roagă pe cineva să deschidă uşa casei. Asigură-te ca pe traseul baie-uşă nu e nimeni.
7. Stai cât de departe poţi de toaletă şi ridică rapid cele două capace.
8. Pisoiul iese cu viteză din toaletă, baie, casă. Odată ajuns afară, se usucă.
9. Toaleta şi pisoiul strălucesc de curăţenie.
10. Repetă paşii 1 - 9 cel puţin o dată pe zi, pentru o toaletă impecabilă.
Cu respect,
al tau caine !
Foto: ALMA , in urma cu cateva zile ...
MEN & DOG
Barbatii pot fi caracterizati in anumite aspecte in functie de rasa de caine pe care o aleg, sustine Wendy Diamond, autoarea cartii “Cum sa intelegi barbatii datorita cainilor lor”. Diamond poate distinge anumite tipuri generice de barbati doar punandu-i in relatie cu genul de caine pe care l-au ales.
De exemplu, o femeie care cauta un barbat care sa adore copiii, se poate orienta catre un partener care sa aiba o corcitura sau un bichon. “Cei care au o corcitura nu sunt interesati de rasa. Au multa incredere in ei si iubesc copiii”, scrie Diamond.
Barbatul care plimba un bichon este, de asemenea, genul care s-ar costuma in clovn sau in Mos Craciun la petrecerile copiilor.
Pentru femeile care isi doresc un partener care sa aiba ganduri serioase cu privire la relatie adica o eventuala casatorie, autoarea lucrarii recomanda barbatii care au un Doberman, un collie sau un rotweiller (foto dreapta). Ele trebuie insa sa se fereasca de cei care detin un pudel pentru ca acesti barbati se casatoresc tarziu.
Reprezentantii sexului tare care au un caine Akita sunt genul posesiv, peste limita de protector, care pot fi insa ideali pentru femeile care isi doresc un rol de “gheisa” in relatie, noteaza Diamond.
Autoarea ofera si un sfat pentru cele care isi doresc sa cucereasca un barbat care are un ciobanesc german. “Intriga si misterul le vor capta atentia”, crede Wendy Diamond.
Foto : internet
Cainii si pisicile, izvor de sanatate
Recent, un caz din Marea Britanie a socat medicii: o pacienta bolnava de Parkinson, a carei stare se degrada din zi in zi, a renuntat la morfina si mare parte din medicamente gratie cainelui ei, un terrier.
Femeia, in varsta de 28 de ani, ajunsese sa ia patru tipuri de medicamente de mai multe ori pe zi, pompandu-si morfina 14 ore pe zi, la numai 3 ani de la stabilirea diagnosticului. In ciuda tratamentului, starea ei se deteriora extrem de rapid, relateaza The Sun.
Dupa ce un prieten i-a facut cadou un caine, medicii au observat cu surprindere imbuntatatirea considerabila a starii sanatatii ei, femeia avand nevoie de mult mai putine medicamente. In plus, a renuntat complet la morfina.
Pe langa faptul ca a reusit sa mearga din nou, i-a revenit si apetitul, a scapat de insomnii si de afectiunile intestinale.
O explicatie a acestui straniu fenomen ar putea fi responsabilitatea resimtita de femeie. Plimbarile, faptul ca trebuia sa-l hraneasca si sa aiba grija de el, precum si satisfactia de a-l vedea sanatos, au facut ca in organismul pacientei sa fie secretata mai multa dopamina, hormon care are un rol important in miscare si afecteaza si anumite regiuni din creier. Tocmai lipsa de dopamina duce la instalarea Parkinsonului.
Alte afectiuni ameliorate de prezenta unui animal de casa !
A avea un animal de casa, indiferent ca este vorba despre un caine, o pisica, iepuri sau pesti de acvariu, este benefic in cazul multor afectiuni. Pe langa faptul ca micsoreaza riscul de alergii in cazul copiilor, acestea contribuie si la scaderea presiunii arteriale sau la ameliorarea rinitelor alergice.
Dupa cum a aratat un studiu recent al Universitatii Purdue, in SUA, prezenta unui animal in casa micsoreaza probabilitatea decesului in cazul unui atac de cord cu 3%.
Cat despre alergii, o cercetare a Colegiului Medical din Georgia, SUA, a aratat ca bebelusii care intra in contact cu caini si pisici in primul an de viata au cu 66 pana la 77% mai putine sanse de a suferi de alergii pe parcursul vietii.
Cercetatorii de la Universitatea Missouri au descoperit ca nivelul serotoninei, hormonul responsabil de starea de bine, a crescut in cazul in care pacientii depresivi au devenit proprietari de caini. Antidepresivele functioneaza marind secretia aceluiasi hormon.
Cat despre rinita alergica, un studiu realizat in Japonia, de Himeji Medical Association, a aratat ca printre posesorii de caini riscul de rinita alergica este cu 30% mai mic.
O alta cercetare realizata de Clinica Marshfield din SUA a scos la iveala faptul ca micutii care cresc macar pana la 3 ani cu caini in casa nu risca sa faca eczeme.
Iar o alta efectuata in Australia, de Baker Medical Research Institute, a aratat ca proprietarii de caini au presiunea arteriala mai mica decat cei care nu detin animale de companie.
Iar dupa cum au stabilit cercetatorii de la Universitatea California, varstnicii care au caini fac cu 21% mai putine vizite la medic, ei avand o stare a sanatatii mult mai buna decat cei care nu au animale de companie.
Link transmis de Adriana V. , Braila .
Fii dragut cu ceilalti ! Nu se stie cum evolueaza lucrurile...
FOTO : Frandas Eva ( expediate prin e-mail )
Sursa articol : aici
Australian Shepherds - Ciobanescul australian
Ciobanescul Australian este un caine cu un puternic instinct de turma si de paza, foarte inteligent si foarte loial. Este un companion credincios ,dar totodata are si energia si puterea de a lucra toata ziua . Are un temperament foarte echilibrat.
Istoric si origine
Desi exista multe teorii asupra originii aceste rase de caini, Ciobanescul Australian, in forma sa actuala, s-a dezvoltat in exclusivitate in Statele Unite. Rasa a primit numele de Ciobanesc Australian , datorita asocierii sale cu Ciobanestii Basci, care au sosit in America in anii 1800, din Australia.
Popularitatea acestei rase de caini in America a crescut foarte mult dupa al II-lea Razboi Mondial, odata cu explozia echitatiei gen Western si a spectacolelor de Rodeo. Astfel, cainii au devenit cunoscuti marelui public prin intermediul spectacolelor de Rodeo,spectacolelor ecvestre, filmelor cinamatografice si televiziunii. Multilateralitatea acestor caini, precum si usurinta cu care se dresau, i-a facut foarte utili in multe ferme si ranch-uri americane. Fermierii americani au crescut aceasta rasa de caini, mentinanu-i si dezvoltandu-i versatilitatea, inteligenta ascutita , instinctul de turma si vigilenta.
Ciobanescul Australian a fost inregistrat in diferite registre genealogice, incepand din anul 1950. In 1990, Asociatia Americana a Ciobanescului Australian a fost stabilita ca fiind clubul parinte al rasei , reprezentant al rasei in American Kennel Club. In anul 1991, in septembrie, AKC a recunoscut oficial Ciobanescul Australian ca rasa de caini de sine statatoare, acceptand-ul in Registrul Genealogic .
Aspect exterior si dimensiuni
Ciobanescul Australian este un caine de talie medie, bine echilibrat, usor mai lung decat inalt. Talia este de aproximativ 50-56 cm la masculi si 48-50 cam la femele.
Este un caine solid construit, cu osatura moderata. Dimorfismul sexual este marcant, masculii fiind bine construiti, dar fara a fi grosolani , iar femelele sunt mai usoare, dar fara a avea constitutie debila. Capul acestui caine este bine conturat, uscativ dar puternic. Trebuie sa fie proportional cu corpul.
Botul este egal in lungime, sau usor mai scurt decat craniul. Privite din profil, botul si occipitalul formeaza planuti paralele, separate de un stop moderat, dar bine definit.Botul este usor conic de la baza spre varf si se termina rotunjit. Capul este expresiv, cu o expresie inteligenta, atenta, alerta , infocata.
Ochii acestui caine pot fi caprui, albastri sau de orice variatie sau combinatie de culori, inclusiv patati sau marmorati. Urechile sunt triunghiulare, de marime moderata, prinse sus pe cap.In atentie, pot fi indreptate spre inainte , sau inspre lateral, ca o rozeta. Urechile lasate pe spate sau atarnande sunt defecte severe. Craniul este plat in crestet, sau usor rotunjit, cu protuberanta occipitaului stearsa.Stopul este moderat bine deifinit.
Gatul acestui caine este puternic, de lungime moderata , usor arcuit, prins bine de umeri. Linia superioara : -spatele este drept si puternic, orizontal, de la greaban spre solduri. Crupa este usor lasata. Pieptul nu este larg, dar toracele este adanc cu punctul cel mai decliv atingand articulatia cotului. Coastele sunt lungi, bine arcuite, elaastice. Coada este dreapta, poate fi cupata sau poate fi mai scurta din nattere, dar nu trebuie sa depaseasca 10 cm in lungime.
Trenul anterior : Spata este lunga, plata, bine inclinata spre inapoi, bine prinsa de corp. Bratul , care ar trebui sa fie cam de aceiasi lungime cu spata , formeaza un unghi de aproximativ 90 grade cu acesta. Membrele anterioare sunt drepte, perpendiculare pe sol. Membrele sunt puternice, cu scheletul drept, puternic. Fluierele sunt de lungime medie si usor inclinate. Labele sunt ovale, compacte, cu pernitele apropiate, cu unghii bine arcuite. Pernitele sunt rezistente si cu epidermul ingrosat.
Trenul posterior: Largimea soldurilor este egala cu largimea umerilor. Unghiul dintre pelvis si femur este egal cu cel dintre spata si humerus, formand un unghie de aproximativ 90 grade. Articulatia grasetului este bine definita, jaretul moderat inclinat. Jaretii sunt scurti, perpendiculari pe sol si paraleli intre ei, vazuti din spate. Pintenii care apar trebuie indepartati chirurgical. Labele sunt ovale, compacte , cu degetele apropiate si unghii arcuite. Pernutele sunt groase, rezistente.
Roba are parul de textura medie, drept sau usor ondulat, de lungime medie si rezistent la intemperiile vremii. Subparul difera ca si grosime, in functie de climat. Parul este scurt si moale pe cap, urechi, fata anterioara a membrelor toracice si sub jareti. Fata posterioara a membrelor toracice este mai bogata in invelis pilos. Masculii au un fel de coama, mai bogata decat femelele. Ca si culoare, roba poate fi albastra, neagra, roscata, roscat cu semne albe sau pete de foc . Linia unui guler de culoare alba nu trebuie sa depaseasca punctul greabanului. Albul este acceptat pe gat, unde poate forma un guler total sau partial, pe piept, pe membre, partile laterale ale botului, pe crestetul capului. Pe cap nu trebuie sa predomine albul, iar ochii trebuie sa fie inconjurati in intregime de culoare si pigment.
Mersul Ciobanescului Australian este lin, usor , liber. Exprima o mare agilitate in miscare, cu un pas foarte bine echilibrat, capabil sa acopere distante lungi. Membrele anterioare si posterioare se misca paralel cu linia mediana a corpului. Pe masura ce viteza de deplasare a cainelui creste, labele picioarelor ( anterioare si posterioare) converg spre centru, spre linia mediana, in timp ce spatele ramane drept, la acelasi nivel. Ciobanescul Australian trebuie sa fie foarte agil si capabil sa schimbe directia sau alura instantaneu, cu usurinta.
Personalitate
Ciobanescul Australian este un caine cu un puternic instinct de turma si de paza, foarte inteligent si foarte loial. Este un companion credincios ,dar totodata are si energia si puterea de a lucra toata ziua . Are un temperament foarte echilibrat.
Relatiile cu familia si casa
Este un excelent caine de familie, adora sa mearga cu masina sau sa-si insoteasca stapanul in plimbarile calare, doar pentru a fi in compania lui Ca si caine de ferma, isi indeplineste sarcinile cu multa responsabilitate si rigurozitate , adunand turmele sau gasind animalele ratacite prin tufisuri . Multi dintre acesti caini isi insotesc stapanii in actiunile de voluntariat din casele de copii orfani sau de handicapati fizic sau mintal, in cadrul unor actiuni de terapie pentru aceste categorii sociale. Sunt caini care solicita destul de mult atentia si preocuparea stapanului, insotindu-l din camera in camera , dorind sa fie tot timpul in prezenta acestuia. Deoarece au un puternic instinct de protectie a teritoriului si a bunurilor stapanului, acesti caini trebuie controlati cu fermitate, pentru a nu deveni excesiv de agresivi.
Dresajul
Este un caine usor de dresat, usor de intretinut si foarte dornic de a face pe plac stapanului. Aussie a fost si este inca folosit ca si caine ghid pentru nevazatori , hipoacuzici , in politie si in actiunile de depistare a stupefiantelor , in actiunile de salvare
Aussie este un caine foarte activ, necesitand mult exercitiu fizic zilnic, pentru a preveni plictisirea si dezvoltarea unor obiceiuri distructive. Datorita nivelului inalt de energie pe care il au, combinat cu inteligenta deosebita, acesi caini au nevoie permanent sa li se dea ceva de facut , fie ca trebuie sa aiba grija de copiii, sa apere casa, sa pazeasca si sa adune turma sau sa concureze in diferite concursuri canine.
Boli si afectiuni curente
Cea mai comuna problema a acestor caini este displazia de sold. Aceasta este o maladie transmisibila genetic, desi, factori de mediu, cum ar fi cresterea excesiva si castigul rapid in greutate pot inrautati problema. Boala se poate diagnostica prin radiografiere, care se face in jurul varstei de 8-9 luni, sau mai devreme, daca apar probleme locomotorii. Exemplarele folosite la reproductie se vor examina obligatoriu pentru a determina daca au sau nu boala. Radiografiile vor fi trimise la OFA- Fundatia de Ortopedie pentru Animale, unde vor fi examinate de un specialist, care va califica conformatia articulatiei soldului ca fiind excelenta, buna, satisfacatoare sau displazica (variind de la moderat la sever).
Cainii din rasa Ciobanesc Australian mai prezinta o serie de probleme oculare, care sunt de asemenea ereditare, si care afecteaza vederea in diferite grade, mergand pana la pierderea totala a vazului. Aceste afectiuni pot fi : coloboma oculara, coloboma irisului, cataracta juvenila sau senila, dezlipirea de retina, membrana pupilara persistenta, atrofie retiniana progresiva, districhiazis. Din cauza frecventei mari a aparitiei acestor afectiuni, cainii folositi la reproductie sunt supuse anual unui control oftalmologic, si trebuie sa fie evaluate de Fundatia pentru Oftalmologie Canina.
Prezentarea video de pe Animal Planet : http://animal.discovery.com/videos/dogs-101-season-one/?smid=YTAPC-YTD-PLP
Sursa articol : aici
ALMA - " explicatie " a substantivului
Istorie
Bătălia de la Alma , 1854, bătălia de la Războiul Crimeii.
Media
mass-media de imprimare :Alma (roman) , un roman din 1922 semnat Oswald de Andrade ; Alma , o drama de Joshua Sobol despre Alma Mahler-Werfel ; Alma Cogan (roman) , un roman 1991 de către Gordon Burn,;ALMA Magazine , revista de limba spaniolă pentru comunitatea hispanica din SUA , Alma, Astrid Lindgren -Premiul Memorial , iar in mass-media vizuală : ALMA Awards , premii SUA pentru artiştii interpreţi sau executanţi Latine,Alma, jocuri video Ninja Gaiden, Alma Geri , un personaj din telenovela Coronation Street, Alma Hodge , personaj din telenovela Desperate Housewives, Alma Wade , un antagonist de la jocul FEAR ,Alma Pater , o piesă Yellowchair .
Ştiinţe
§ Almas (criptozoologie) , un nume mongol pentru omul sălbatic (singular), o specie cryptozoological
§ Alma-0 , un limbaj de programare
§ Tropical Storm Alma , nume de ciclon tropical
§ Un nume pentru măr sălbatic, malus sieversii , din Kazahstan .
§ Atacama Large Array milimetrice
Academicienii
§ Alma College , un privat, colegiu de arte liberale în
§ Alma College (St Thomas) , colegiu de arte liberale în
§ Alma Mater , un termen de mediul academic
Religie
§ Alma , o parte din Cartea lui Mormon
§ Alma cel Bătrân , în Carti de Mosiah si
§ Alma cel Tânăr , fiul lui
Transport
§ Alma (1891) , un clădire ,acum conservata ,în
§ Alma (auto ) , o inter-război francez-german pe piata de automobile
§ Alma aburi Motors , un automobil cu aburi american construit în 1938
§ ALMA de Mexico (Alma Aerolíneas Mesoamericanas), o companie aeriană cu sediul în mexican
Acronime
§ Mare Atacama Milimetri Array , o serie de telescoape radio din
§ Asociaţia Difuzor Manufacturing & Acustică International , o organizaţie profesională
§ Adoptati "Libertatea de circulaţie Asociaţia AKA Societatea Alma, grup de sprijin
§ Arnaud Legoux o medie mobilă inspirat de filtru gaussiană
Geografie
Australia
§ Alma, Victoria , un oraş minier în
§ Port Alma, Queensland , un port australian în
Canada
§ Alma, New Brunswick , un sat de pescari în Golful Fundy
§ Alma, Nova Scotia , un mic sat
§ Alma, Ontario , un mic sat
§ Alma, Quebec , un oraş
§ Lacul Alma, Saskatchewan , un sat
Europa
§ Alma Bridge , un pod dedicat Bătălia de la Alma din
§ Râul Alma (Ucraina) , site-ul de 1854 Bătălia de la Alma în Războiul Crimeii
§ Piaţa Alma, Scarborough, North Yorkshire ,
Israel
§ Alma, Israel , Galileea
Kazahstan
§ Almaty , cunoscută anterior ca "
Liban
Noua Zeelandă
§ Alma, Noua Zeelandă , o localitate mică
Palestina
§ Alma, Palestina , un sat depopulat în 1948
România
§ Alma, Sibiu , o localitate în judeţul
Africa de Sud
§ Alma, Limpopo , un sat din provincia
Statele Unite ale Americii
§ Alma, California , un oraş-fantomă din
§ Alma, Wisconsin , un oraş în
§ Alma, Buffalo County, Wisconsin , un oraş în
§ Alma, Jackson County, Wisconsin , un oraş în
§ Alma Center, Wisconsin , un sat în
Oameni Alma (prenumele)
§ Alma Cogan (1932-1966), cântăreaţă pop britanic din anii 1950 şi '60
§ Alma Guillermoprieto (n. 1949), jurnalist mexican
§ Alma Mahler-Werfel (1879-1964), soţia lui Gustav Mahler, Walter Gropius, Franz Werfel şi obiectul unui cântec de Tom Lehrer
§ Alma Martinez (n. 1981), fotbalist Mexican de sex feminin
§ Alma Moodie (1898-1943), violonist australian
§ Alma Reville (1899-1982), soţia lui Alfred Hitchcock, director adjunct, scenarist şi editor
Nota : CLICK pe ce este subliniat , pentru alte detalii !
Acest website este un pamflet!
Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva.
Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.
Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail lumi_tonia@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.
Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila.