1 Feresc bebelusii de alergii
Tot mai multe studii au concluzionat ca micutii care cresc in case alaturi de un animalut de companie sunt expusi unui risc mai mic de a dezvolta alergii sau astm.
In una dintre aceste cercetari specialistii au analizat reactiile alergice si schimbari ale imunitatii in prezenta bacteriilor la cativa bebelusi. Analizele au fost facute imediat dupa nastere si la varsta de un an.
Cercetatorii au concluzionat ca bebelusii care au trait in acest timp in aceeasi locuinta cu un caine aveau un risc redus cu 33% de a dezvolta alergii la animalute fata de cei care au trait intr-o casa fara necuvantatoare.
„Cainii sunt animale destul de murdare astfel ca bebelusii care vietuiesc in preajma acestora isi dezvolta mai bine sistemul imunitar”, a declarat unul dintre autorii studiului amintit.
2 Ajuta adolescentii sa devina mai sociabili
Uita de Internet daca vrei sa socializezi cu diversi oameni si incearca sa-ti plimbi mai mult cainele prin parc. Vei observa ca animalutul iti va facilita usor accesul spre o discutie cu cineva. Adesea oamenii intra in discutie cu posesorii unui caine intrebandu-i ce rasa este, cati ani are sau alte lucruri asemanatoare.
Cainii sunt de mare ajutor pentru persoanele timide sau care au tendinta de a se izola din punct de vedere social.
3 Alunga anxietatea batranilor
Alte studii au concluzionat ca batranii bolnavi de Alzheimer care aveau patrupede prin preajma erau mai putin anxiosi decat cei care nu beneficiau de compania unui caine.
Si in general batranii pot avea numeroase beneficii de pe urma unui catel – ii fac sa rada, le tin de urat si ii ajuta sa faca putina miscare.
4 Reduc simptomele depresiei la tineri
Stresul si depresia sunt probleme cu care se confrunta foarte multi oameni in zilele noastre. Insa se pare ca cei care au un caine pe post de animalut de companie fac fata mai bine acestor situatii.
De altfel se stie ca patrupedele ajuta la calmare si scaderea tensiunii arteriale.
O alta cercetare a concluzionat ca pacientii, posesori de caini, care au suferit de un atac de cord au trait mai mult decat cei care nu aveau un animalut de companie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Iti multumesc pentru comentariul transmis !
Va exista si un raspuns la el !
La final , daca comentariul tau este ANONIM ,
lasa , totusi , un nume sau pseudonim si o localitate ,
pentru a putea da si eu un raspuns !