RABIES VACCINE DEFENSOR ....
Rabia este o maladie identificată încă din antichitate. În prezent se cunoaşte că este o meningoencefalită difuză.
Transmiterea este de obicei prin muşcătură. Rabia este în zilele noastre o maladie complet incurabilă, care se caracterizează prin leziuni ale sistemului nervos central, urmate de paralizieşi moarte.
În prezent, această maladie este practic dispărută la om în majoritatea ţărilor dezvoltate, dar continuă să reprezinte o problemă majoră de sănătate publică în multe ţări din Asia şi în Africa.
Vaccinarea este cea mai buna metoda de a preveni infectia si animalele vaccinate in mod corespunzator au foarte putine sanse de a contracta boala. In timp ce vaccinul impotriva rabiei la caini este obligatoriu pentru toate statele, se estimeaza ca pana la jumatate din toti cainii nu sunt vaccinati. Unele comunitati cer ca si pisicile sa fie vaccinate, ceea ce este foarte important, de vreme ce cazurile de infectie la pisici sunt mai multe decat cele la caini. Se estimeaza ca mai putin de 10% din numarul de pisici beneficiaza de vaccinare, fapt care determina o mai mare incidenta a virusului rabic la pisici. Conventia standard de vaccinare este de a vaccina pisicile si cainii la trei sau patru luni si apoi din nou la un an. Un an mai tarziu, se recomanda vaccinarea o data la trei ani. Acest din urma vaccin a fost testat si s-a dovedit a fi destul de eficient. Cateva comitate, state sau veterinari individuali cer vaccinarea anuala sau odata la doi ani din motive care necesita un studiu mai amanuntit.
Exista o serie de vaccinuri care pot fi folosite pentru a vaccina oameni cu risc ridicat de infectie. Sunt si cateva vaccinuri disponibile pentru animalele mari. Chestiunea vaccinarii animalelor exotice este una obisnuita. Nu sunt vaccinuri aprobate pentru cele mai multe animale exotice (cu exceptia dihorului). Cu toate acestea, vaccinul canin este folosit pentru anumite specii pentru a oferi protectie intr-o oarecare masura. Vaccinarea animalelor exotice sau a hibrizilor (de lupi), ar trebui tratata individual in colaborare cu veterinarul local si cu autoritatile de sanatate publica. Nu se recomanda niciodata intretinerea unor animale salbatice precum sconcsul sau ratonul care prezinta mare risc de a fi purtatoare de virus.
Orice animal de companie care este muscat sau zgariat, fie de un mamifer salbatic carnivor, fie de un liliac care nu este disponibil pentru testare, ar trebui considerat ca fiind expus la virusul rabic. Autoritatile de sanatate publica recomanda ca pisicile, cainii si dihorii nevaccinati, expusi unui animal turbat, sa fie imediat eutanasiati. Daca proprietarul nu doreste ca acest lucru sa fie facut, animalul ar trebui izolat pentru 6 saptamani si sa fie vaccinat cu o luna inainte sa i se dea drumul. In cazul animalelor cu vaccinurile expirate e nevoie sa se faca o evaluare in functie de fiecare caz in parte. Cainii si pisicile care sunt in prezent vaccinate sunt tinute sub observatie timp de 45 de zile.
(Articol partial tradus de aici : http://www.drsfostersmith.com/ )
*****
Tot azi , am facut si tratamentul antiparazitare , cu DRONTAL PLUS , dar despre acesta am mai postat in urma cu doua saptamani ... Urmatoarul tratament antiparazitar va fi facut peste trei luni ...
****
Am primit si sfaturi despre transportul Almei , deoarece dorim a o lua cu noi la munte , insa cu aceste amanunte , voi reveni !
buna.
RăspundețiȘtergeretatal meu a fost muscat de cainele meu care a fost in prealabil vaccinat impotriva rabiei, la sfarsitul anului trecut.
trebuia sa isi faca si el vaccinul antirabic?