Alergiile alimentare



Alergiile alimentare au atins o rata de 10% din totalul alergiilor intalnite la caini si pisici. Este cea de-a treia frecventa cauza dupa alergia datorata muscaturii de purice si atopie(alergii inhalatorii). Prin administrarea dietelor pe baza de miel si orez multe persoane realizeaza ca previn sau trateaza alergiile alimentare, si in acest caz nu sunt departe de adevar.

Intregul proces, prin care un animal este sensibilizat datorita unui agent particular din hrana si raspunsul complex al anticorpilor din tractul intestinal al animalelor, nu este foarte bine inteles. In ciuda lipsurilor pe care le avem in intelegerea procesului bolii, exista multe informatii pe care le cunoastem inclusiv simptomele, cum sa diagnosticam alergiile alimentare, si deasemeni cum sa le tratam.

Alergiile alimentare afecteaza atat cainii cat si pisicile. Spre deosebire de atopie, nu exista o conexiune intre rasa si alergiile alimentare.Alergiile alimentare afecteaza atat masculii cat si femelele, nu tin cont de activitate sau daca sunt sterilizate sau nu. Pot aparea de timpuriu, incepand de la o varsta de 5 luni si chiar pana la o varsta inaintata de 12 ani, majoritatea cazurilor aparand la varsta de 2-6 ani. Multe dintre animalele cu alergie alimentara sufera si de alergii de contact sau inhalatorii.

Alergie alimentara sau intoleranta?

Exista o diferentiere si ea trebuie facuta in mod cert intre alergia alimentara si intoleranta alimentara.Alergiile alimentare sunt adevaratele alergii si evidentiaza simptomele caracteristice de mancarime si probleme de piele asociate cu alergiile canine si feline.Intolerantele alimentare produc diaree sau vomituritie si nu dezvolta un raspuns alergic tipic.Intolerantele alimentare la animale pot fi similare cu cele ale oamenilor care prezinta diaree sau durere stomacala datorita alimentelor picante sau prajite.Din fericire, atat intolerantele cat si alergiile alimentare, pot fi eliminate cu ajutorul dietelor ce nu contin agentii cauzanti.

Agentii cauzatori des intalniti

Mai multe cercetari au arat ca unele ingrediente au un potential mult mai mare decat altele in producerea alergiilor alimentare.Agentii cauzatori cel mai des intalniti sunt ingrediente obisnuite din hrana cainilor.Aceasta corelatie nu este o coincidenta.In timp ce unele proteine prezinta potential antigenic mai mare, multe dintre proteine sunt similare in forma si incidenta a reactiilor alergice si sunt probabil asociate cu frecventa expunerii.De exemplu, hrana pentru animale a fost realizata de la inceput din carne de vita, carne de pasare, porumb si grau.In ideea combaterii alergiilor alimentare, mai multe

companii au produs diete pe baza de miel si orez.Aceste diete nu aveau nimic iesit din comun cu exceptia celor doua ingrediente care nu se utilizau de regula in hrana animalelor.Animalele care au consumat aceste ingrediente nu au dezvoltat alergii alimentare.Daca ingredientele principale devin mielul si orezul, atunci cele mai frecvente probleme ar fi cauzate de miel si orez.

Ceea ce determina daca un ingredient produce sau nu o alergie alimentara se bazeaza pe structura si marimea glicoproteinei din alimentul respectiv.Mai mult de atat, multe dintre dietele pe baza de miel si orez contin multe alte ingrediente si daca animalul are alergie la unul dintre ele, aceste diete cu miel si orez nu vor duce la tratarea alergiei alimentare.In continuare, in timp ce unele persoane au criticat si au invinovatit conservantii si aromele ca sursa a alergiei, cercetarile au aratat ca acestea nu sunt adevaratele cauze.

Simptome

Simptomele alergiei alimentare sunt similare simptomelor evidentiate la majoritatea alergiilor intalnite la caini si pisici.Simptomul principal este mancarimea pielii.Simptomatologia poate include infectii cronice sau acute ale urechilor, alopecie, scarpinare intensa (chiar automutilare), hipertermie, infectii ale pielii care raspund la antibiotice dar reapar dupa terminarea tratamentului medicamentos.Este demonstrat faptul ca la cainii cu alergie alimentara exista o incidenta crescuta a motilitatii intestinale.

Este greu de diferentiat un animal cu alergie alimentara de un altul care sufera de atopie sau alt tip de alergie bazata pe semne fizice.Cu toate acestea, sunt cateva semne care ne induc intotdeauna suspiciunea de alergie alimentara. Cateva cazuri unde evidentiem semnele clinice:

Un caine cu probleme recurente ale urechii, in special infectii micotice.

Un alt caz este un junior cu probleme moderate sau severe ale pielii.

Un al treilea caz este un caine care sufera de alergii un an intreg ori simptomele apar in perioada de iarna.

Semnul final este un caine cu mancarime severa de piele si care nu raspunde la tratamentul cu antihistamine sau steroizi.

Diagnostic

Diagnosticul este dificil de pus in cazul alergiilor alimentare.Dar, datorita faptului ca multe alte probleme pot cauza simptome similare si ca de multe ori animalele sufera din cauza mai multor boli decat datorita alergiei alimentare, este foarte important ca toate celelate probleme sa reprezinte o prioritate de identificare si tratare corespunzatoare, pentru ca apoi ,sa fie diagnosticata alergia alimentara. Atopia, alergiile datorate muscaturii de purice, hipersensibilitatea datorata parazitilor intestinali, parazitism sarcoptic, infectiile bacteriene sau micotice, toate pot cauza simptome similare alergiei alimentare.In momentul in care au fost eliminate sau tratate celelalte probleme, atunci se initiaza procesul hranirii cu un aliment nou ( testarea nutritionala).

Dietele Eliminatorii si Testarea Provocata

Procesul nutritional adecvat consta in hranirea unui caine cu o noua sursa alimentara de proteina si carbohidrati pe o perioada de 12 saptamani.Sursa alimentara noua va fi reprezentata de proteina si carbohidrati cu care animalul nu a mai intrat in contact.In ceea ce priveste hrana administrata, aceasta trebuie sa fie singurul aliment pe care cainele il consuma in aceasta perioada de 12 saptamani, de unde rezulta ca nu va primi recompense, absolut nimic in afara de hrana aleasa si apa.Animalele in crestere, juniorii, au necesitati speciale pentru o crestere si dezvoltare armonioasa si de aceea o hrana realizata in casa , care contine doar un singur tip de proteina si carbohidrati, fara multivitamine sau acizi grasi esentiali, poate sa nu fie adecvata, corespunzatoare si sa nu dea rezultate, chiar daca aceasta este administata 12 saptamani.Pentru catelusii in crestere se recomanda formula ProPac , o hrana completa si echilibrata , special conceputa pentru astfel de situatii.

Pana acum , medicii veterinari recomandau administrarea hranei speciale doar 3 saptamani, insa noile cercetari au arat ca doar 26% dintre cainii cu alergii aveau rezultate bune pana in a 21-a zi .Majoritatea pacientilor au dat rezultate in 12 saptamani.De aceea , este foarte important ca pacientul sa urmeze aceasta dieta toata perioada de 12 saptamani. Daca simptomele sunt reduse sau eliminate, in acel moment pacientul este plasat inapoi pe hrana originala.Acest test este numit” testare provocata”si este esentiala in confirmarea diagnosticului.Daca simptomele reapar dupa administrarea hranei originale , diagnosticul de alergie alimentara este confirmat.Daca nu a fost nicio schimbare in simptomatologia pacientului, se incearca un nou sortiment nou de hrana folosind o alta sursa de proteina.

Examene sangvine

Multi proprietari si medici veterinari tind sa analizeze alte teste pentru a diagnostica alergiile alimentare.Testele sanguine precum RAST sau ELISA se pot utiliza pentru diagnosticarea alergiilor alimentare.In plus , se mai poate realiza si testul intradermic.In ciuda faptului ca testele sunt realizate frecvent si reprezinta un ajutor in punerea diagnosticului, nu exista dovezi clare ca aceste teste sanguine prezinta acuratete in diagnosticarea alergiilor alimentare. Medicii veterinari dermatologi insista ca aceste teste nu sunt valabile si nu prezinta siguranta in punerea diagnosticului de alergie alimentara.Singura modalitate de diagnosticare certa a alergiilor alimentare este metoda hranirii pe o anumita perioada de timp cu un anumit produs, nou introdus in alimentatia pacientului (testarea nutritionala).

In timp ce testul intradermic este excelent in diagnosticarea atopiei( alergiile inhalante), acesta este ineficient in cazul alergiei alimentare.In timp ce testele ELISA si RAST pot ajuta in punerea diagnosticului de atopie, acestea nu au niciun beneficiu in diagnosticarea alergiilor alimentare.

In toate studiile si cercetarile facute de noi in privinta alergiilor alimentare, toate articolele, cartile recente si medicii veterinari dermatologi sunt total de acord ca testarea nutritinala intr-o perioada de timp de 12 saptamani este de un real ajutor in diagnosticarea alergiei alimentare.

Pentru diagnosticarea si tratarea alergiilor alimentare este necesara testarea nutritionala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariul transmis !
Va exista si un raspuns la el !
La final , daca comentariul tau este ANONIM ,
lasa , totusi , un nume sau pseudonim si o localitate ,
pentru a putea da si eu un raspuns !

ALMA - " explicatie " a substantivului

Alma se poate referi la:

Istorie

Bătălia de la Alma , 1854, bătălia de la Războiul Crimeii.


Media

mass-media de imprimare :Alma (roman) , un roman din 1922 semnat Oswald de Andrade ; Alma , o drama de Joshua Sobol despre Alma Mahler-Werfel ; Alma Cogan (roman) , un roman 1991 de către Gordon Burn,;ALMA Magazine , revista de limba spaniolă pentru comunitatea hispanica din SUA , Alma, Astrid Lindgren -Premiul Memorial , iar in mass-media vizuală : ALMA Awards , premii SUA pentru artiştii interpreţi sau executanţi Latine,Alma, jocuri video Ninja Gaiden, Alma Geri , un personaj din telenovela Coronation Street, Alma Hodge , personaj din telenovela Desperate Housewives, Alma Wade , un antagonist de la jocul FEAR ,Alma Pater , o piesă Yellowchair .


Ştiinţe

§ Almas (criptozoologie) , un nume mongol pentru omul sălbatic (singular), o specie cryptozoological

§ Alma-0 , un limbaj de programare

§ Tropical Storm Alma , nume de ciclon tropical

§ Un nume pentru măr sălbatic, malus sieversii , din Kazahstan .

§ Atacama Large Array milimetrice


Academicienii

§ Alma College , un privat, colegiu de arte liberale în Alma, Michigan

§ Alma College (St Thomas) , colegiu de arte liberale în Canada

§ Alma Mater , un termen de mediul academic


Religie

§ Alma , o parte din Cartea lui Mormon

§ Alma cel Bătrân , în Carti de Mosiah si Alma, o parte din Cartea lui Mormon

§ Alma cel Tânăr , fiul lui Alma cel Bătrân, în Cartea lui Mormon


Transport

§ Alma (1891) , un clădire ,acum conservata ,în San Francisco, California

§ Alma (auto ) , o inter-război francez-german pe piata de automobile

§ Alma aburi Motors , un automobil cu aburi american construit în 1938

§ ALMA de Mexico (Alma Aerolíneas Mesoamericanas), o companie aeriană cu sediul în mexican Guadalajara, Mexic


Acronime

§ Mare Atacama Milimetri Array , o serie de telescoape radio din Chile

§ Asociaţia Difuzor Manufacturing & Acustică International , o organizaţie profesională

§ Adoptati "Libertatea de circulaţie Asociaţia AKA Societatea Alma, grup de sprijin

§ Arnaud Legoux o medie mobilă inspirat de filtru gaussiană


Geografie

Australia

§ Alma, Victoria , un oraş minier în Victoria, Australia

§ Port Alma, Queensland , un port australian în Queensland

Canada

§ Alma, New Brunswick , un sat de pescari în Golful Fundy

§ Alma, Nova Scotia , un mic sat

§ Alma, Ontario , un mic sat

§ Alma, Quebec , un oraş

§ Lacul Alma, Saskatchewan , un sat

Europa

§ Alma Bridge , un pod dedicat Bătălia de la Alma din Paris, Franţa

§ Râul Alma (Ucraina) , site-ul de 1854 Bătălia de la Alma în Războiul Crimeii

§ Piaţa Alma, Scarborough, North Yorkshire , Anglia

Israel

§ Alma, Israel , Galileea

Kazahstan

§ Almaty , cunoscută anterior ca "Alma-Ata".

Liban

§ Alma, Liban

Noua Zeelandă

§ Râul Alma, Noua Zeelandă

§ Alma, Noua Zeelandă , o localitate mică

Palestina

§ Alma, Palestina , un sat depopulat în 1948

România

§ Alma, Sibiu , o localitate în judeţul Sibiu

Africa de Sud

§ Alma, Limpopo , un sat din provincia Limpopo din Africa de Sud

Statele Unite ale Americii

§ Alma, Alabama

§ Alma, Arkansas

§ Alma, California , un oraş-fantomă din Santa Clara, California

§ Alma, Colorado

§ Alma, Georgia

§ Alma, Illinois

§ Alma, Kansas

§ Alma, Louisiana

§ Alma, Michigan

§ Alma, Missouri

§ Alma, Nebraska

§ Alma, New Mexico

§ Alma, New York

§ Alma, Texas

§ Alma, Wisconsin , un oraş în Buffalo

§ Alma, Buffalo County, Wisconsin , un oraş în Buffalo

§ Alma, Jackson County, Wisconsin , un oraş în Jackson County

§ Alma Center, Wisconsin , un sat în Jackson County


§ Alma Cogan (1932-1966), cântăreaţă pop britanic din anii 1950 şi '60

§ Alma Guillermoprieto (n. 1949), jurnalist mexican

§ Alma Mahler-Werfel (1879-1964), soţia lui Gustav Mahler, Walter Gropius, Franz Werfel şi obiectul unui cântec de Tom Lehrer

§ Alma Martinez (n. 1981), fotbalist Mexican de sex feminin

§ Alma Moodie (1898-1943), violonist australian

§ Alma Reville (1899-1982), soţia lui Alfred Hitchcock, director adjunct, scenarist şi editor

Nota : CLICK pe ce este subliniat , pentru alte detalii !

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva.

Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail lumi_tonia@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila.


Adopta un catelus