Noua specie de delfin, descoperita in Australia



Cele aproximativ 150 de exemplare de delfinii care traiesc in golful Port Philip si in lacurile Gippsland din Australia, erau initial considerati a fi delfini cu botul gros.Insa, dupa unele studii, cercetatoarea Kate Charlton-Robb, de la Universitatea Monash, a constatat ca exemplarele din aceasta specie sunt diferite, potrivit news.com.au.
Cercetatoarea a dorit ca noua specie sa fie numita Tursiops australis, desi delfinii vor fi cel mai probabil numiti Burrunan, dupa cum li se spune in limba bastinasilor australieni, nume care inseamna "peste mare de tip marsuin".

Exista in jur de 40 de specii de delfini in 17 genuri diferite. Delfinii variaza ca dimensiune de la 1.2 m si 40 kg (Delfinii Maui), ajungand pana la 9.5 m si 10 tone (Orca sau Balena ucigasa). Se gasesc in intreaga lume, in special in apele puţin adanci din zonele de coasta. Delfinii sunt carnivore, hranindu-se cu peste si calamari.

Caracteristicile pisicii Ragdoll

Pisicile din rasa Ragdoll sunt recunoscute pentru blandetea, loialitatea si atasamentul fata de stapani. De asemenea, ele au un aspect foarte placut si fac parte din topul celor mai frumoase pisici din lume.

Majoritatea personalor care au avut ocazia s se joace cu o pisica Ragdoll, sunt de parere ca aceste feline sunt diferite de celelalte pisici de rasa. De obicei, siamezele sau birmanezele au tendinta de a fi usor antisociale, in timp de pisicile Ragdoll sunt foarte prietenoase si jucause chiar si cu persoanele pe care le intalnesc pentru prima oara. Ceea ce poate fi usor pentru anumiti stapani este ca pisicile Ragdoll pot deveni usor lenese pe masura ce se maturizeaza.

Pisicile Ragdoll au aparut pentru prima oara in anul 1960 si au fost obtinute prin amestecarea raselor Siamez si Birmanez. Totusi, pisica a fost crescuta si educata astfel incat sa aiba trasaturile dorite, respectiv, blanda, iubitoare, delicata, afectuoasa.

Aceste creaturi se numara printre cele mai pasnice din rasa felinelor. Ele sunt calme, docile, blande, afectuoase, prietenoase si foarte inteligente. Este animalul de companie potrivit pentru o familie care isi doreste un animalut asemenea unei jucarii de plus cu sentimente si inteligenta nativa.

Pisicile din aceasta rasa se enerveaza foarte greu si ataca doar daca sunt enervate si iritate in mod constant. De foarte multe ori insa, pisicile Ragdoll sunt ranite tocmai din cauza faptului ca nu sunt fost capabile sa se apere atunci cand sunt atacate.

Astfel, pisicile Ragdoll sunt foarte tolerante chiar si atunci cand copiii incearca sa le prinda, sa le mangaie incontinuu, sa le ridice, sa le tine in brate etc.

Ele incearca in mod constant sa se integreze in familiile care le-au adoptat si nu inceteaza sa dovedeasca ca merita acest lucru. In plus, ele isi urmeaza neincetat stapanii si spera sa obtina chiar si cea mai mica urma de afectiune, de care se bucura din plin.

Desi adora sa stea in bratele stapanilor si sa fie alintate, ele nu sunt prea insistente si stiu cand sa se opreasca.

Top 5 cei mai buni caini de paza


Top 5 cei mai buni caini de paza


Dincolo de protectia si agresivitatea de care dau dovada in fata posibililor inamici, cainii din aceste rase pot fi adevarati companioni si prieteni de joaca ai copiilor. Tot ce trebuie este un instructaj bine realizat, de la o varsta frageda.

Iata care sunt cei mai buni caini de paza:

1 Ciobanesc caucazian

Ciobanescul caucazian poate atinge o greutate 46 si 70 de kg (la maturitate) si o inaltime de pana la 80 de centimetri. Din cauza dimensiunilor sale mari, ciobanescul caucazian are nevoie de mult spatiu pentru a se dezvolta intr-un mod armonios.

Ca si rasa, cainele este mereu in alerta, pregatit in orice clipa sa reactioneze agresiv pentru a-si apara stapanii si teritoriul. In scopul de a tempera gradul de agresiune, este necesar sa fie invat sa socializeze inca de cand este pui.

2 Mastiff argentinian


Mastifful argentinian este un caine care inspira sentimentul de frica inca de la contactul vizual. Acesta este foarte impunator si este un caine care are simtul proprietatii foarte dezvoltat.

Mastiffful argentinian nu tolereaza prea bine alte animale in preajma sa si poate fi foarte periculos daca este provocat.

3 Bullmastiff


Bullmastiff-ul este o rasa foarte energica, robusta si mereu in alerta. Mai mult decat atat, bullmastiff-ul este considerat a fi unul dintre cei mai buni caini de paza din lume. In secolul al 19-lea, cainii din aceasta rasa au fost utilizati pentru a tine braconierii la distanta.

Un astfel de caine isi asculta instinctul si reuseste sa separe foarte rapid prietenii de posibilii inamici.

Acesti caini ajung pana la inaltimea de 69 de centimetri si o greutate de maxim 60 de kg.

4 Ciobanesc german


Ciobanescul german cantareste intre 22 si 40 de kilograme si atinge o inaltime de 60 de centimetri. Acesta este un aparator neinfricat al familiei si are un comportament responsabil, mai ales atunci cand are copii in preajma sa.

Inteligenta si capacitatea de invatare fac din acest caine, un paznic perfect pentru familiile cu copii.

5 Doberman


Dobermanul este un caine extrem de inteligent, loial, puternic, agil si mereu in alerta. Chiar daca este recunoscut pentru comportamentul agresiv, acesta poate fi controlat cu usurinta.

5 dintre cele mai populare rase de pisici


5 dintre cele mai populare rase de pisici
Iti doresti o pisica, insa nu te poti hotara asupra rasei? Descopera care sunt cele mai populare rase de pisici din lume si ia o decizie potrivita pentru tine.

1 Persana


Pisicile persane au un aspect masiv care se datoreaza blanii foarte pufoase, insa in realitate acest pisici au o greutate normala. Pisicile persane sunt destul de afectuoase si jucause in primele luni de viata. Atunci cand ajunge la maturitate, pisica persana devine foarte lenesa si doar uneori mai are excese de energie pe care le consuma repede.

2 Siameza


Cu o silueta perfecta si o atitudine eleganta, pisica siameza este una dintre cele mai populare pisici orientale. Aceasta are o personalitate sociabila, este afectuoasa si foarte isteata. Isi iubeste stapanul si simte mereu nevoia sa fie in preajma acestuia.

3 Ragdolls


Pisicile din rasa Ragdoll sunt foarte sociabile si prietenoase. Acestora le place sa fie in compania oamenilor, isi adora stapanul si asteapta cu sufletul la gura ca acesta sa ajunga acasa. Unii oameni considera aceste pisici usor sufocante deoarece ele au tendinta de a-si urmari stapanii peste tot, din dorinta de a le fi mereu alaturi.

4 Birmaneza


Birmanezele sunt pisici cu o atitudine fermecatoare si discreta. Ele sunt recunoscute pentru faptul ca isi simt stapanii si nevoile psihice ale acestora si incearca sa nu ii deranjeze pe acestia atunci cand ei au nevoie de liniste.

Totusi, in momentul in care stapanul birmanezei este bolnav, pisica va petrece mult timp in preajma acestuia si se aseaza pe locul dureros in speranta ca il poate ajuta.

In ceea ce priveste aspectul, pisica birmaneza este recunoscuta pentru blana sa lunga si matasoara, pentru labutele gri si ochii albastri.

5 Tonkinese


Pisica Tonkinese are o personalitate asemanatoare ca a unui caine. Felinei ii place sa alerge dupa jucariile pe care le arunci, se ascunde pentru a-si distra stapanii si ii asteapta pe acestia la usa atunci cand se intorc de la munca, fiind foarte afectuoase.

Singura problema a acestei rase este ca atunci cand se plictiseste, poate avea iesiri districtive.

Ingrijirea unei pisici abandonate

i gasit o pisica pe strada si te-ai decis sa o iei acasa si sa ai grija de ea? Indiferent ca aceasta este un biet pui sau o pisica batrana, are nevoie de o atentie speciala din partea ta. Cauta semnele de boala, ofera-i tot sprijinul tau si eventual gaseste-i un nou stapan.

Ce sa faci daca este un pui de pisica

Daca pisica este atat de mica inca nici nu se poate hrani singura, este absolut necesar sa ii gasesti o alta pisica cu pui, care sa alapteze. Daca totusi acest lucru nu este posibil, poti incerca sa hranesti pisoiul cu lapte de vaca (sarac in grasimi) cu ajutorul unui mini biberon sau cu o seringa de dimensiuni mici. Doar asa puiul are sanse de supravietuire.


Verifica prezenta unor paraziti externi

O pisica abandonata cu siguranta a stat prin iarba, de unde probabil a luat purici sau chiar capuse. Pentru ca nu iti doresti astfel de paraziti in locuinta ta, verifica foarte atent pielea si blana pisicii. Capusele pot fi smulse cu ajutorul unei pensete (pe care o arunci ulterior), iar in cazul puricilor, nu poti decat sa mergi la pet-shop si sa ceri o solutie speciala care va omori instant toate insectele.

In acelasi timp, este indicat sa faci pisicii o baie cu sampon special sau cu sapun lichi pentru bebelusi sau cel putin pentru piele sensibila. Astfel, eviti riscul ca felina sa iti murdareasca locuinta.


Du pisica la veterinar


Controlul pe care i-l faci tu acasa nu este suficient pentru a descoperi daca pisica sufera de anumite afectiuni. In schimb, veterinarul va sti cu exactitate ce trebuie sa verifice, carora aspecte sa acorde atentie si ce tratament sa recomande in situatia unei posibile boli.


Gaseste-i un camin


In cazul in care nu vrei sau nu poti sa pastrezi pisica, incearca sa ii gasesti un camin. Fa-i cateva poze si trimite-le prietenilor pe mail. Mai mult decat atat, ii poti ruga pe acestia sa puna anuntul pe conturile lor de socializare, imediat dupa ce faci si tu acest lucru.

 

Suedia – invadată de carnivore sălbatice

Suedia – invadată de carnivore sălbatice
Sunt mici, dar mulţi, şi pot constitui un real pericol pentru fauna scandinavă: după ce au cucerit Danemarca, ratonii şi câinii-enot sunt acum gata să invadeze Suedia.
Câinele enot (Nyctereutes procyonoides - în fotografie) este o specie de mamifer de mărimea unei vulpi, originară din estul Asiei, dar care s-a răspândit în aproape toată Europa. Introdus în Letonia în anii 1940, şi-a extins rapid arealul şi a cucerit noi teritorii în Scandinavia, intrând în Suedia prin Finlanda. (Trăieşte şi în România, unde se consideră că a ajuns intrând prin partea de est a ţării, prin Delta Dunării).
Ratonul (Procyon lotor), în schimb, este originar din America; două perechi au fost introduse în Germania, în 1934, iar în anii 1960, alte câteva exemplare au fost eliberate de la o bază militară americană din Franţa. Succesul reproductiv al speciei a fost atât de mare, încât azi ratonii trăiesc pe o mare suprafaţă a Europei de Vest.
Danemarca a căzut deja victimă "invaziei", iar autorităţile suedeze se pregătesc să facă faţă asaltului: s-a constatat că ambele specii îşi extind cu repeziciune arealul şi se aşteaptă o masivă "mişcare de trupe" peste strâmtoarea Öresund, care desparte Danemarca de Suedia. Animalele ar putea trece dintr-o ţară în alta fie pe podul construit peste strâmtoare, fie înot, de vreme ce ambele specii sunt bune înotătoare, iar braţul de mare are numai 4 km lăţime.
Prezenţa acestor specii invazive are un impact negativ puternic asupra faunei locale; micile carnivore consumă un mare număr de broaşte, precum şi ouă şi pui ai păsărilor care cuibăresc pe sol.
La graniţele Suediei cu Finlanda şi Danemarca au fost instalate camere video care să monitorizeze deplasările animalelor, pentru ca specialiştii în protecţia mediului să poată lua măsuri de a le împiedica să treacă frontiera în Suedia.
Sursa: The Register

In Arabia Saudită, caii au fost domesticiţi acum 9.000 de ani

În Arabia Saudită, caii au fost domesticiţi acum 9.000 de ani
Arabia Saudită a descoperit pe teritoriul său urmele unei civilizaţii care a domesticit cai în urmă cu 9.000 de ani, cu 4.000 de ani mai devreme decât se credea până acum.
"S-a demonstrat astfel că animalele au fost domesticite în Peninsula Arabă pentru prima dată în urmă cu peste 9.000 de ani, în timp ce studiile anterioare estimau domesticirea cailor în Asia Centrală acum 5.000 de ani", susţine Ali al-Ghabban, vicepreşedinte al Organizaţiei pentru Muzee şi Antichităţi.
Vestigiile au fost descoperite în apropierea localităţii Abha, în sud-vestul provinciei Asir, o zonă cunoscută în antichitate drept Arabia Felix.
Civilizaţia, denumită al-Maqari, utiliza metode de îmbălsămare mult diferite faţă de cele cunoscute astăzi.
Printre dovezile istorice găsite în acest sit au fost descoperite şi statui de animale: capre, câini, şoimi, dar şi un bust de cal cu înălţimea de un metru. Ali al-Ghabban a declarat că nu s-au mai găsit nicăieri în lume statui de animale atât de mari din perioada respectivă. Arheologii au descoperit de asemenea vârfuri de săgeţi, unelte de piatră, unelte de ţesut şi mojar pentru zdrobirea cerealelor, ceea ce reflectă evoluţia acestei civilizaţii.
Vestigiile au fost descoperite într-o vale care a fost albie de râu în perioada în care Peninsula Arabă era un ţinut fertil.

O echipă internaţională de arheologi a publicat în luna ianuarie un articol în care formula posibilitatea ca fiinţele umane să fi trăit în Peninsula Arabă cu circa 125.000 de ani în urmă.
Sursa: AFP

7 superstitii cu animalute

Se spune ca daca o pisica neagra se indreapta spre tine iti va aduce noroc, dar daca iti taie calea, ia norocul cu ea. O alta superstitie interesanta este aceea ca daca iti intra in casa o pisica tigrata sau una cenusie, e semn ca vei intra in posesia unei mari sume de bani. Iata si alte superstitii legate de animalute:
 
1 Un liliac vazut ziua e semn rau insa in cazul in care esti lovit de un liliac vei fi norocos in ziua respectiva.

2
Un paianjen coborat pe firul sau din tavan indica vesti sau aparitia unor musafiri neasteptati iar daca o plasa de paianjen iti cade intâmplator pe fata sau pe haine, e semn ca vei primi bani.

3 Nu te enerva daca daca o musca iti intra in casa sau daca iti cade in mancare sau bautura pentru ca in popor acest lucru este considerat un semn bun.

4 De asemenea, o albina care intra in casa este semn bun, dar aduce ghinion sa omori o albina sau ca o albina sa moara in casa ta.

5 Daca vezi un caine alb inainte de amiaza, e semn bun.

6 Si caii albi sunt intotdeauna considerati aducatori de noroc, fie ca ii vezi, fie ca detii unul.

7 Daca primul fluture pe care il vezi intr-un an este alb, vei avea noroc tot anul.

Cainii ne imbunatatesc sanatatea

Mai multe studii din ultimii ani au concluzionat ca persoanele care detin animalute de companie sunt mai fericite si mai sanatoase din punct de vedere psihic decat cele care nu au un caine sau o pisica. O cercetare recenta vine sa intregeasca aceste concluzii si concluzioneza ca patrupedele sunt de mare ajutor pentru sanatatea psihica a stapanilor lor.

Chiar daca descoperirea nu este o surpriza, cercetatorii au analizat in detaliu ce impact fizic si psihic au cainii, pisicile si alte animale asupra celor care le detin.

Una dintre concluzii a fost ca proprietarii de animale de companie se simt mai bine decat ceilalti. Au mai mult respect de sine, sunt mai in forma, se simt mai putin singuri si nu-si fac atatea griji.

"Aceste rezultate aduc proba tangibila ca animalele au un impact deosebit de pozitiv asupra vietii stapanilor lor, atat pe plan psihic, cat si fizic, avand si rolul unui important sprijin social", au declarat autorii studiului.

Cele mai multe beneficii par sa le aduca insa cainii. In afara de faptul ca ajuta la intarirea respectului de sine, cainele constituie si un sprijin social cand stapanul lor are nevoie de asa ceva.
 

ALMA - " explicatie " a substantivului

Alma se poate referi la:

Istorie

Bătălia de la Alma , 1854, bătălia de la Războiul Crimeii.


Media

mass-media de imprimare :Alma (roman) , un roman din 1922 semnat Oswald de Andrade ; Alma , o drama de Joshua Sobol despre Alma Mahler-Werfel ; Alma Cogan (roman) , un roman 1991 de către Gordon Burn,;ALMA Magazine , revista de limba spaniolă pentru comunitatea hispanica din SUA , Alma, Astrid Lindgren -Premiul Memorial , iar in mass-media vizuală : ALMA Awards , premii SUA pentru artiştii interpreţi sau executanţi Latine,Alma, jocuri video Ninja Gaiden, Alma Geri , un personaj din telenovela Coronation Street, Alma Hodge , personaj din telenovela Desperate Housewives, Alma Wade , un antagonist de la jocul FEAR ,Alma Pater , o piesă Yellowchair .


Ştiinţe

§ Almas (criptozoologie) , un nume mongol pentru omul sălbatic (singular), o specie cryptozoological

§ Alma-0 , un limbaj de programare

§ Tropical Storm Alma , nume de ciclon tropical

§ Un nume pentru măr sălbatic, malus sieversii , din Kazahstan .

§ Atacama Large Array milimetrice


Academicienii

§ Alma College , un privat, colegiu de arte liberale în Alma, Michigan

§ Alma College (St Thomas) , colegiu de arte liberale în Canada

§ Alma Mater , un termen de mediul academic


Religie

§ Alma , o parte din Cartea lui Mormon

§ Alma cel Bătrân , în Carti de Mosiah si Alma, o parte din Cartea lui Mormon

§ Alma cel Tânăr , fiul lui Alma cel Bătrân, în Cartea lui Mormon


Transport

§ Alma (1891) , un clădire ,acum conservata ,în San Francisco, California

§ Alma (auto ) , o inter-război francez-german pe piata de automobile

§ Alma aburi Motors , un automobil cu aburi american construit în 1938

§ ALMA de Mexico (Alma Aerolíneas Mesoamericanas), o companie aeriană cu sediul în mexican Guadalajara, Mexic


Acronime

§ Mare Atacama Milimetri Array , o serie de telescoape radio din Chile

§ Asociaţia Difuzor Manufacturing & Acustică International , o organizaţie profesională

§ Adoptati "Libertatea de circulaţie Asociaţia AKA Societatea Alma, grup de sprijin

§ Arnaud Legoux o medie mobilă inspirat de filtru gaussiană


Geografie

Australia

§ Alma, Victoria , un oraş minier în Victoria, Australia

§ Port Alma, Queensland , un port australian în Queensland

Canada

§ Alma, New Brunswick , un sat de pescari în Golful Fundy

§ Alma, Nova Scotia , un mic sat

§ Alma, Ontario , un mic sat

§ Alma, Quebec , un oraş

§ Lacul Alma, Saskatchewan , un sat

Europa

§ Alma Bridge , un pod dedicat Bătălia de la Alma din Paris, Franţa

§ Râul Alma (Ucraina) , site-ul de 1854 Bătălia de la Alma în Războiul Crimeii

§ Piaţa Alma, Scarborough, North Yorkshire , Anglia

Israel

§ Alma, Israel , Galileea

Kazahstan

§ Almaty , cunoscută anterior ca "Alma-Ata".

Liban

§ Alma, Liban

Noua Zeelandă

§ Râul Alma, Noua Zeelandă

§ Alma, Noua Zeelandă , o localitate mică

Palestina

§ Alma, Palestina , un sat depopulat în 1948

România

§ Alma, Sibiu , o localitate în judeţul Sibiu

Africa de Sud

§ Alma, Limpopo , un sat din provincia Limpopo din Africa de Sud

Statele Unite ale Americii

§ Alma, Alabama

§ Alma, Arkansas

§ Alma, California , un oraş-fantomă din Santa Clara, California

§ Alma, Colorado

§ Alma, Georgia

§ Alma, Illinois

§ Alma, Kansas

§ Alma, Louisiana

§ Alma, Michigan

§ Alma, Missouri

§ Alma, Nebraska

§ Alma, New Mexico

§ Alma, New York

§ Alma, Texas

§ Alma, Wisconsin , un oraş în Buffalo

§ Alma, Buffalo County, Wisconsin , un oraş în Buffalo

§ Alma, Jackson County, Wisconsin , un oraş în Jackson County

§ Alma Center, Wisconsin , un sat în Jackson County


§ Alma Cogan (1932-1966), cântăreaţă pop britanic din anii 1950 şi '60

§ Alma Guillermoprieto (n. 1949), jurnalist mexican

§ Alma Mahler-Werfel (1879-1964), soţia lui Gustav Mahler, Walter Gropius, Franz Werfel şi obiectul unui cântec de Tom Lehrer

§ Alma Martinez (n. 1981), fotbalist Mexican de sex feminin

§ Alma Moodie (1898-1943), violonist australian

§ Alma Reville (1899-1982), soţia lui Alfred Hitchcock, director adjunct, scenarist şi editor

Nota : CLICK pe ce este subliniat , pentru alte detalii !

Acest website este un pamflet!


Nu ne asumam nici o raspundere in ceea ce priveste continutul materialelor prezente pe website sau pentru continutul comentariilor lasate de utilizatorii acestui website si nici nu consideram a incalca in vreun fel drepturile de autor avand in vedere faptul ca se considera a fi informatii publice atata vreme cat sunt culese de pe siteuri publice care nu specifica intr-un mod expres ca ar fi proprietatea cuiva.

Materialele prezentate pe acest website sunt in totalitate primite de la vizitatorii acestui website care isi asuma intreaga responsabilitate asupra lor sau al continutului lor.

Pentru nici una dintre situatii autorii acestui website nu pot fi acuzati de nimic.Pentru eventuale reclamatii va stam la dispozitie cu adresa de e-mail lumi_tonia@yahoo.com pentru gasirea unei rezolvari pe cale amiabila.

Comentariile fara rost sau cele vulgare pot fi sterse fara o anuntare prealabila.


Adopta un catelus